Vliegen in een goedkoop privé jet, alleen voor de rijken?

Categorieën:

Vliegen in een privéjet is voor veel mensen een, verre, droom. Op een tijdstip opgehaald worden die je zelf uitkiest, ruime ligbanken in plaats van houterige stoelen en champagne tijdens de vlucht klinkt iedereen goed in de oren natuurlijk. Helaas zijn er toch maar weinig mensen die zich dit kunnen permitteren. In dit artikel kijken we naar de mogelijkheden voor het huren van een goedkoop privé jet.

Persoonlijke kosten

Net als bij een normale vlucht is het mogelijk om kosten voor een goedkoop privéjet onderling te verdelen met de groep waarmee je reist. Alhoewel de privé vliegtuigen aanzienlijk kleiner zijn dan commerciële luchtvaart vliegtuigen, blijven de kosten wel hoog. Zelfs wanneer je met een grotere groep een privé vlucht wilt boeken, en er dus een groter vliegtuig nodig is, stijgen de kosten ver boven het normale tarief uit. Mocht je dus op zoek zijn naar een goedkopere privé jet vlucht dan is het slim om te kijken naar een wat kleiner privé jet. Met deze type vliegtuigen zijn er nog steeds genoeg mooie bestemmingen beschikbaar.

Voordelen van een goedkoop privé jet

Vervolgens, het fijne aan een privé vliegtuig is natuurlijk dat je zelf mag kiezen vanaf welk vliegveld je vertrekt en ook waar je zal landen. Aangezien dit dus niet vaste vliegroutes zijn, betaal je als passagier niet enkel je eigen vlucht, maar ook voor de vlucht waar je vandaan wil vliegen. Bij het zoeken naar een goedkope privé jet vlucht zou je dus rekening kunnen houden waar je vandaan vliegt. Soms is het alsnog de moeite om iets verder te rijden, naar de startlocatie van de vlucht.

Klant is koning

Voor al dat geld krijg je natuurlijk wel wat. Alles wat er rondom het vliegen geregeld moet worden op het vliegveld neemt de maatschappij voor je uit handen en is er non-stop service aan boord. Voor dat geld ben je uiteraard wel koning als klant, en zijn last-minute veranderingen (in overleg) altijd mogelijk. Deze flexibiliteit geeft een zekere ‘fly on demand gevoel’, wat uiteraard heel gaaf is.

Slot

Goedkoop privé vliegen is voor veel een verre droom, maar kijkend naar de ontwikkelingen zijn er wel steeds meer mogelijkheden. Een relatief korte vlucht van Amsterdam naar Ibiza in een goedkoop privé jet zal waarschijnlijk altijd duurder blijven dan wanneer je met een commercieel vliegtuig reist. Maar wil je echt één keer voor een unieke ervaring gaan dan is dit het zeker waard.

 

Welkom

Welkom op de site goedkope-vakantie-vinden.nl.

Op deze pagina delen wij wekelijks de laatste goedkope vakantie aanbiedingen. Dit zijn soms mini breaks tot volledige vakanties. Soms gaan we op vakantie in Nederland maar ook van leuke tripjes naar het buitenland kunnen wij erg genieten. We hopen dat je net zo enthousiast bent als ons.