Twee Griekse eilanden die je echt niet mag missen

Categorieën:

Griekenland is een populaire vakantiebestemming. Nederlanders gaan vaak op reis naar griekenland vanwege het lekkere weer en de ontspannen sfeer. Het is algemeen bekend dat je een leuke tijd kunt hebben in Griekenland. Er zijn veel eilanden in Griekenland. Welke twee eilanden mag je echt niet missen?

 

Kreta

Het grootste eiland van de Griekse eilanden is Kreta. Dit is in grootte het vijfde eiland in de Middellandse Zee. Samen met een paar kleine eilanden in de buurt vormt Kreta de zuidelijkste van de dertien Griekse regio’s. Kreta heeft een gunstige ligging. Het ligt tussen de kusten van Cyprus, Syrië, Egypte en Klein-Azië. Hierdoor heeft het eiland een lange geschiedenis als centrum van de zeehandel.

 

Als je een vakantie griekenland boekt en besluit naar Kreta te gaan, is de kans erg groot dat je terecht komt in Heraklion. Heraklion, oftewel Iraklion, is de grootste stad van Kreta. Heraklion heeft ongeveer 175.000 inwoners. De stad is de vierde stad van het land Griekenland. Het volgt na de steden Athene, Thessaloniki en Patras. De inwonersaantallen bewegen veel, omdat na het toeristische seizoen een groot aantal personen zich weer terugtrekken op het vasteland. Op het eiland Kreta ligt ook Chersonissos. Dit ligt ongeveer 25 kilometer ten oosten van Iraklion. Het staat onder jongeren bekend als feestparadijs.

 

Zakynthos

Het eiland Zakynthos is een Grieks eiland en departement. Het staat ook bekend onder de namen Zante en Zacinto. Zakynthos behoort tot de Ionische Eilanden. Dat doet het samen met onder andere Kefalonia en Lefkas. Het eiland heeft een oppervlakte van 410 vierkante kilometer. Hiermee is het op twee na grootste eiland van de eilandengroep in de Ionische Zee. Het hoogste punt van Zakynthos is Vrachionas. Het is hier 758 meter boven de zeespiegel. Ten oosten van Zakynthos ligt het vasteland van Griekenland. Zaynthos ligt ongeveer op gelijke hoogte met het Italiaanse Sicilië. De hoofdstad van Zakynthos is het gelijknamige Zakynthos. Zante, hoe het ook wordt genoemd, ligt aan de zuidoostkust van het eiland.

Welkom

Welkom op de site goedkope-vakantie-vinden.nl.

Op deze pagina delen wij wekelijks de laatste goedkope vakantie aanbiedingen. Dit zijn soms mini breaks tot volledige vakanties. Soms gaan we op vakantie in Nederland maar ook van leuke tripjes naar het buitenland kunnen wij erg genieten. We hopen dat je net zo enthousiast bent als ons.