Rondreis Costa Rica: éénpersoons-avontuur

Categorieën:

Onderin Midden-Amerika ligt een groene parel verborgen. Een land met weelderige natuur en bomvol cultuur is een echte must see voor elke avonturier. Ontdek de allermooiste plekken tijdens je rondreis Costa Rica. Niet alleen met vrienden of je gezin een uitstekende vakantiebestemming, maar ook voor het individu. 

Costa Rica’s belevenissen

Je reis naar Costa Rica zit van begin tot eind gegarandeerd vol met mooie herinneringen. Het land staat bol van de unieke flora en fauna en de gastvrijheid van de lokale bevolking maken het geschikt om in een huurauto flink te gaan sightsee-en. Hieronder een aantal plekken die je niet mag missen.

Arenal vulkaan

In het Noorden begint je rondreis Costa Rica bij de Arenal vulkaan, tot 2010 de meest actieve vulkaan in heel Costa Rica. Met zijn nagenoeg perfect symmetrische vorm een imposante verschijning die omringt wordt door beeldschone natuur. Rondom de vulkaan zijn er tal van activiteiten voor toeristen zoals warmwaterbronnen, wandelroutes, rafting, nacht tours en meer. Sinds 2010 is de vulkaan in “slaap”, wat natuurlijk ook weer kan veranderen in de aankomende maanden of jaren.

Nest gebieden van zeeschildpadden

Langs de kust van Costa Rica werken veel instanties om het voortbestaan van de zeeschildpadden te beschermen. Vanaf juni tot en met december helpen vrijwilligers de nesten te beschermen en vanaf augustus om de jonge zeeschildpadden veilig uit het nest naar water te begeleiden. Voor wie een steentje wil bijdragen tijdens zijn rondreis Costa Rica, je kunt je via internet aanmelden als vrijwilliger!

Monteverde nevelwoud

Wie met open mond wil kijken naar prachtige flora en fauna, is het nevelwoud van Monteverde een echte aanrader. Er zijn diverse wandelroutes onder begeleiding van een ervaren gids beschikbaar, om de mooiste plekken van deze elf-achtige plek te ontdekken. Er is ook de mogelijkheid om een extra vroege tour te boeken en zo de vogels in alle vroegte te ontdekken in dit woud. Geniet je liever van het uitzicht op hoogte? Dat kan, je kunt met ziplinen door de boomtoppen het woud van bovenaf zien.

Puerto Viejo in het Zuid-Oosten

Dit kleine stadje is niet groter dan een winkelcentrum, maar het barst van de sfeer. Overal waar je komt, proef je reggae. Langs de stranden is het goed toeven, surfers kunnen hier hun hart ophalen en verder zijn er volop activiteiten beschikbaar. Zo kun je het Jaguar Rescue Centre bezoeken, kajakken bij Plaza Punta Uva of een mooie fietsroute naar Manzanillo maken. Zelfs wanneer je niets actief onderneemt, kun je genieten van de luiaards en apen die volop in dit gebied leven.

Kosten van je rondreis Costa Rica

Voor een reis van ongeveer 15 dagen, zul je moeten rekenen op 2.000 tot 2.500 euro. Hier zit dan wel een huurauto bij inbegrepen, de hotels inclusief ontbijt en meestal begeleiding om bij vragen terecht te kunnen. Eventuele entreegelden komen er overheen, omdat deze per persoon afhankelijk zijn wat die wil doen tijdens zijn rondreis Costa Rica. Voor dit geld heb je dus een compleet verzorgde reis en natuurlijk een onvergetelijke ervaring. Ga bij interesse naar de website van Van Verre en ontdek wat er mogelijk is

Welkom

Welkom op de site goedkope-vakantie-vinden.nl.

Op deze pagina delen wij wekelijks de laatste goedkope vakantie aanbiedingen. Dit zijn soms mini breaks tot volledige vakanties. Soms gaan we op vakantie in Nederland maar ook van leuke tripjes naar het buitenland kunnen wij erg genieten. We hopen dat je net zo enthousiast bent als ons.