Fietsen in België

Categorieën:

Als u op zoek bent naar een ontspannen en zorgeloze fietsvakantiebestemming, dan zou België de perfecte plek kunnen zijn voor uw avontuur. België is een relatief vlak land, wat betekent dat er geen moeilijke hellingen zijn om je evenwicht te vernietigen, en er zijn meer dan 1200 kilometer aan onverharde paden langs voormalige spoorlijnen en langs kanalen en andere waterwegen. Verschillende fietsroutes doorkruisen ook het land. De Vlaamse en Waalse gewestbesturen verbeteren deze uitstekende routes voortdurend en houden rekening met fietsers in hun verkeersplanning. Veel van de autovrije paden zijn goed geasfalteerd en zacht, zodat iedereen er op twee wielen van kan genieten. Het is gemakkelijk om GPS-geleide routes te vinden voor zelfstandig rondreizende toeristen, of u kunt deelnemen aan een fietstocht om nieuwe mensen te ontmoeten en wat gezelschap te hebben tijdens uw reizen.

Fietsen is populair

België is sterk ingesteld op fietsers. Fietsen is een populair nationaal tijdverdrijf en bijna 90% van de Vlaamse huishoudens heeft minstens één fiets. Dit betekent dat alle weggebruikers gewend zijn om de wegen met fietsers te delen en dat automobilisten om u heen meestal attent, beleefd en geduldig zijn. Wegracen is een populaire bezigheid in het land. Ook zul je door het gemak op het fietsterrein dus meer ligfietsen krijgen dan je elders zou verwachten. Zelfs wegen die niet zijn uitgerust met fietspaden, zijn over het algemeen relatief veilig om op te fietsen. Als u besluit om enkele van de mooie, historische steden en dorpen van België te bezoeken, vindt u hier fietsparkeerplaatsen, een wildgroei aan verhuurlocaties en andere handige voorzieningen.

Maar u kunt, als u dat wenst, kilometers en kilometers reizen zonder ooit een gemotoriseerd voertuig tegen te komen. Het is heel gemakkelijk om langs een kanaal of rivier, door aangename landbouwgronden of natuurreservaten te reizen en te genieten van de ongerepte rust van het noordelijke continent.

Prachtige fietsroutes

Er zijn heel veel langeafstandsfietsroutes in België. Deze aangewezen routes geven je een breder beeld van het land terwijl je vele kilometers op de fiets reist. De langste van allemaal is de 800km van Vlaanderen. Deze route neemt je mee door de vijf provincies van Vlaanderen, fiets naar de historische grachtenstad Brugge, het bescheiden Gent met Swapfiets Gent, het Scheldebekken in Antwerpen met Swapfiets Antwerpen, Lier, de Kempen, Haspengouw en de grenssteden met Nederland in Limburg en dan keer terug naar je vertrekpunt via Tongeren, Leuven en de Groene Gordel rond Brussel. Neem de tijd om de grote hoofdstad van België te verkennen met Swapfiets Brussel voordat u doorreist naar Oudenaarde en terug, via de Flanders Fields, naar de kust.
Als u minder tijd heeft, is misschien wel een van de mooiste fietsroutes in België het 33 km lange bosfietspad door Brugge. Dit is een ideale gezinsroute en is allemaal offroad. Dit zou een leuk dagje uit zijn voor gezinnen die in deze heerlijke en meest pittoreske stad verblijven.

België heeft veel te bieden voor fietsers van alle leeftijden en capaciteiten, dus waarom zou u dit meest onderschatte en over het hoofd geziene land niet komen verkennen?

Denkt u aan een fietsvakantie in België? Swapfiets.be kan u helpen. Wij zijn een gespecialiseerd bedrijf dat klanten betaalbare huurfietsen biedt.

Welkom

Welkom op de site goedkope-vakantie-vinden.nl.

Op deze pagina delen wij wekelijks de laatste goedkope vakantie aanbiedingen. Dit zijn soms mini breaks tot volledige vakanties. Soms gaan we op vakantie in Nederland maar ook van leuke tripjes naar het buitenland kunnen wij erg genieten. We hopen dat je net zo enthousiast bent als ons.